Keitä me olemme -albumi

Keitä me olemme on Kielon toinen kokopitkä albumi, jonka Texicalli Records julkaisi 6.9.2019.

Spotify, iTunes Store, Apple Music, Google Music, Tidal, Google Paly, Deezer, ...

Keikkamyynti:
Inka Hannula
inka.hannula@gmail.com
Levy-yhtiö:
Texicalli Records
www.texicallirecords.com
Kuvat:
Emiliano Verrocchio
www.emilianoverrocchio.com

”On virkistävää kuulla kaunista ja syvällistä musiikkia, jolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mikä on juuri nyt muodikasta.”

”Kielon liittää mainittuihin taiteilijoihin tulkinnan keskittyneisyys ja kyky luoda tavattoman intiimi
ilmapiiri.”

* * * * Pauli Kallio (Soundi 9/2019)

“Keitä me olemme -albumi purkaa ihastuttavan orgaanista laulelmafolkia, jonka herkkyys
vangitsee.”

* * * * Juha Seitz (Pohjalainen & Ilkka 16.9.2019)

“Kielo Kärkkäinen on osa uuden suomalaisen folkin vahvaa nousua.”
“Kärkkäisen ääni on kaunis ja myös vahva, ääniala poikkeuksellisen laaja, ja ennen kaikkea laulaja hallitsi teknisesti monenlaiset tehokeinot. Rytminkäsittely ja venyttely osuivat kohdilleen: tässä folkissa häilähteli usein bluesin ja jazzin sävyjä.”

Pentti Ronkanen (Konserttiarvio Pikkukaupunkilainen-lehdessä 25.9.2019)

Painavia ja lohduttavia sanoja

Runoja on laulettu suunnilleen siitä saakka kun kädelliset esiäitimme laskeutuivat puista ja huomasivat että heillä on tarve tallettaa kielellisiä viestejä muistiinsa. Kielen, rytmin ja sävelen liitto on määrättömästi vanhempi kuin miekan ja kypärän, kahvin ja tupakan tai tikun ja selfien. Kielo Kärkkäisen uutta levyä kuunnellessa tuntee jatkuvasti olevansa jonkin ikiaikaisen äärellä. Se ei johdu siitä että teksti- tai musiikkisisältö olisi erityisen vanhahtavaa saati muinaista. Kyse on kommunikaation puhtaudesta. Tekijän konstailemattomasti kaunis ääni välittää tarkkaan harkittuja tekstejä kuulijalle. Sävellykset ja sovitukset ovat kautta linjan kauniita ja tarttuvia, mutta keskiössä ovat ihmisääni ja välitettävät viestit. Levy tuntuu kehottavan: -Pysähdy hetkeksi ja kuuntele kun kerron sinulle. Ikivanha runonlaulannan idea, modernit ajatukset. Jazz-, folk-, pop- ja kansanmusiikkisävyt hengittävät vapaasti minimaalisessa instrumentaatiossa, ja Kärkkäisen ääni soi virheettömänä muttei koskaan etäisenä. Sanat tulevat lähelle, säestys svengaa hypnoottisesti pienin elein. Muoto voi olla höyhenenkevyttä ja sisältö painavinta kuviteltavissa olevaa. Kommunikaation vaikeus ja välttämättömyys, sanomisen tarve ja taakka sekä se millaisia viestejä me maailmaan kirjoitamme/laulamme/jätämme tuntuu olevan myös yksi levyn ydinteemoista. Keitä me olemme on kuin hyvä kirja, toinen maailma jonne voi hetkeksi matkustaa pyörittelemään jonkun toisen ajatuksia, ja palata jotenkin muuttuneena. Levyn viimeiset sanat sopivat tähän ajatukseen lohdullisesti: ”Oli talo jonka huoneet kesti hämärää / ne valonsa sinuun siirsi”

Ville Pirinen, musiikin ja kielen ystävä

Tykkää ja kerro ystävillesikin: